‘Ik vind het werken op de BSO heel afwisselend door de leeftijden van de kinderen’

Loraine werkt nu twee jaar op RivaKids BSO Kesteren. Ze vertelt ons haar ervaringen in haar werk.

“Wat ik geweldig vind aan werken op de BSO, zijn de gesprekken met de kinderen. Er zit een groot leeftijdsverschil tussen de kinderen. Sommige kinderen zijn vier en net begonnen op de BSO, anderen zijn al elf en gaan al bijna naar de middelbare school. Zo heb ik veel verschillende gesprekken. Die afwisseling maakt het werk voor mij heel leuk.”

Vanwege haar passie voor werken met kinderen, heeft Loraine de opleiding Onderwijsassistent gevolgd. Haar intentie was om aan de slag te gaan op een basisschool, maar al snel merkte ze dat ze daar niet veel werk in kon vinden. “Ik ben toen verder gaan kijken en zag dat ik ook met mijn diploma op een BSO aan de slag kan. Veel van mijn studiegenoten zijn dit uiteindelijk ook gaan doen,” laat ze weten. Werken op een BSO is niet alleen voor pedagogisch medewerkers, je kunt met allerlei opleidingen dit werk doen. 

Loraine van RivaKids samen met kind

Loraine werkt zowel op onze peuterdagopvang als de BSO. “Het werk is erg makkelijk om te combineren. En het is heel leuk om de kinderen van de peuteropvang later weer tegen te komen op de buitenschoolse opvang. Dat voelt voor de kinderen vertrouwd.” 

BSO Kesteren

De buitenschoolse opvang zit in het schoolgebouw het Kompas. “Dat is ideaal, de kinderen kunnen gelijk vanuit school zelfstandig naar ons toe lopen. De jongere kinderen worden natuurlijk gebracht door hun juf. Daarbij mag onze BSO op een regenachtige dag ook gebruikmaken van de gymzaal, waar kinderen goed hun energie kwijt kunnen.”

RivaKids Kinderopvang zit vooral in dorpjes in de Betuwe met kleinere locaties. Dat vindt Loraine erg prettig. “We hebben maximaal 22 kinderen op de BSO. De kinderen kennen elkaar goed en doen leuk tegen elkaar. Er wordt niemand buitengesloten en de oudere kinderen helpen graag de jongere kinderen. We hebben het heel gezellig, er hangt een hele fijne sfeer!” 

Activiteiten

Loraine vindt het leuk om verschillende activiteiten te organiseren voor de kinderen. Hierbij maakt ze gebruik van activiteitenplatform DoenKids, waar allerlei inspiratie en voorbeelden te vinden zijn van activiteiten die kinderen zelfstandiger maken, vaardigheden stimuleren maar ook gewoon leuk en leerzaam zijn. Op vakantiedagen bedenkt ze twee activiteiten per dag. Op schooldagen doet ze rustiger aan, zodat de kinderen kunnen bijkomen van school. Samen met de kinderen overlegt Loraine wat ze leuk vinden om te doen en geven ze daar ook hun eigen draai aan. 

“Twee weken geleden hebben we maskers gemaakt met gipsverband. Veel kinderen vonden dat erg leuk om te doen, en sommigen vonden het ook een beetje spannend. Het werd dan hard in de vorm van hun gezicht. De week daarna hebben we de maskers geverfd. Dat was een hele leuke activiteit!” 

Rivakids Loraine maakt een masker

RivaKids

Sinds haar BSO Bunderbos dit vorig jaar onderdeel is geworden van RivaKids, heeft Loraine wat veranderingen gemerkt. “Het is een grotere organisatie waar dingen beter georganiseerd worden. Ik weet de aanspreekpunten beter te vinden en kan altijd bij mijn vestigingsmanager terecht. Als we ergens tegenaan lopen, kijkt ze goed met me mee. Het was eerst een beetje zoeken, maar nu begint alles op z’n plek te vallen.”

Wanneer heb je een goede dag gehad?

Volgens Loraine is het werk echt wat ze ervan had verwacht. “Je doet leuke activiteiten met de kinderen na school, je eet samen fruit en gaat lekker met ze naar buiten.” De tijd gaat vaak veel te snel. Meestal komen de kinderen om half 3 binnen en worden de eerste kinderen om half 5 opgehaald. “Als ouders hun kinderen komen ophalen, hoor ik de kinderen vaak zeggen: ‘Is het nu al tijd om opgehaald te worden?’. De kinderen gaan vaak vol energie met hun ouders mee en zijn enthousiast over de dag. Dan weet ik dat ik er alles aan heb gedaan om ze een leuke middag te bezorgen.”

Kom jij ook werken bij RivaKids? Op verschillende plaatsen hebben we nog vacatures op de BSO, bijvoorbeeld in Bennekom, Dodewaard, Lienden en Maurik. Bekijk onze vacatures hier.